maanantai 24. syyskuuta 2012

North Bridge ja muutto Margaret Riverille

Perjantaina oli suunnitelmana mennä isommalla porukalla Fremantleen katsomaan paikallista nähtävyyttä, Fremantle Prisonia. Rankkasade ja kova tuuli kuitenkin estivät lähdön, sillä ulkona oli aivan järkyttävän kylmä eikä mistään tuntunut löytyvän sateenvarjoja. Uhmasin kuitenkin sadetta ja otin bussin keskustaan hoitamaan loput pankkiasiat kuntoon. Skypetin perheen kanssa ja menetin sydämeni oliiveilla täytetylle leivälle. Hyvä päivä. Loppupäivä vietettiin hostellin movie roomissa katsellen sarjoja. Illalla järkättiin girls night out kämppisten kanssa. Juotiin Australian halvinta (ja huonointa) viiniä, jota porukka lantrasi spritellä saadakseen sen kurkusta alas. Täällä alkoholi ei todellakaan ole halpaa. Kaupassa laatikosta halvinta olutta saat helposti pulittaa 40AUD ja tonkasta suoraan sanottuna paskaa viiniä sen 15AUD. Baarissa tuopillinen olutta n.10AUD elikkä sellaiset reilu 8 euroa. Kirpeä hinta. 
Mentiin keskustaan North Bridgelle, kaupunginosaan täynnä pubeja ja yökerhoja. Päädyimme pubin tyyliseen isoon paikkaan, jossa The Shed niminen bändi soitti covereita kovalla meiningillä. Illan aikana kuultiin Wheatusta, Blink182, Bon Jovia, The Offspringiä ja kaiken huippuna (kauniista pyynnöstä) mulle omistettua Foo Fightersiä. Huippu ilta.




sunday session

Lauantaina taisi olla sama meininki, mutta muutama kymmenen olut vähemmän. Nautin illasta huomattavasti enemmän kun takana oli vain pari pinttiä. :D Lähes koko hostelli suuntasi North Bridgelle, me myös. Klubi meni kiinni kahdelta yöllä eikä jaksettu enää etsiä uutta, joten lähdettiin parin kaverin kanssa takaisin hostellille. Löydettiin itsemme vielä tunnin päästä etsimästä taksia kadulta, liftaamasta jokaiselle vastaantulevalle autolle ja tärisemään kylmyydestä. Vihdoin hostelille päästyä olin niin kylmissäni, etten pystynyt nukkumaan. Miten voi olla mahdollista jäätyä ulkona AUSTRALIASSA! Täällähän pitäisi olla lämmin, koko ajan.

Bookkasin itselleni sunnuntaina vielä yhden yön lisää sillä pakkaaminen tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta. Vieteltiin naapuripubissa sunday sessionia eli sunareita ja käytiin ajoissa nukkumaan. Maanantaina koitti lähtö Margaret Riverille. 
Cottesloe beach on my mind. Ikimuistoinen ja varmasti paras paikka aloittaa Australian reissu. En epäile, ettenkö palaisi sinne vielä takaisin. Odotin Margaret Riveriä todella paljon, mutta lähtö Cottesloe beachilta oli hämmentävä. Niinkin lyhyen ajan kuin viikon sisällä meistä tuli etenkin kämppisten kanssa todella läheisiä. I hate goodbyes.. Parin tyypin kanssa sovittiin treffit seuraaviin kaupunkeihin. 

Margaret riverille saavuin Helpx hostini Ruthin ja Walterin luokse. He asuvat 5km keskustasta itse rakentamassaan ekotalossa. Isossa sellaisessa. Sain itselleni suuren (varmaan 30neliötä) huoneen omalla kylppärillä ja isolla sängyllä. Ruthilla ja Walterilla on 3- ja 5-vuotiaat lapset ja talossa asuu myös skotlantilainen Steve, joka on myös löytänyt paikan Helpx:n kautta. Steve on about samanikäinen kuin minä ja ollut Ausseissa nyt kuusi viikkoa. Mukava poika, hiljainen tosin. Kuuntelee kyllä kiltisti kaikki mun asiat, niistä varmaan kauheasti kiinnostumatta :D Steve on asustellut Margsilla pari viikkoa, josta viikon Ruthin ja Walterin luona. Eilen illalla tehtiin yhdessä ruokaa, juotiin paikallista punaviiniä ja nautittiin takan lämmöstä. Ilta päättyi The Whon Tommyn kuuntelemiseen jota hoilattiin Walterin kanssa kovaan ääneen. Taisi siinä pari ilmakitaraakin vilahtaa. Viinillä ei siis ollut osuutta asiaan, lapset nimittäin nauroivat vieressä.


sanoisinko että luksusta hostellin dormin jälkeen. 




Pelkäsin, että lasten puheen ymmärtäminen tuottaisi vaikeuksia, mutta yllätyksekseni he ovat ensimmäiset ihmiset täällä joiden puheesta pystyn ymmärtämään varmasti kaiken, sillä puhe on todella selvää ja yksinkertaista.

Ruth ja Walter menivät molemmat tänään töihin, joten me saatiin Steven kanssa heräillä rauhassa, juoda pannullinen kahvia ja syödä kunnon aamupalaa, jonka jälkeen käveltiin keskustaan katselemaan paikkoja. Margaret River on todella pieni mutta ihastuttava kaupunki, vai kylä, en tiedä. Täältä löytyy varmasti WAn parhaat surffauspaikat, tosin olen kuullut, että aloittelijoilla ei ole täällä aaltoihin asiaa, sillä se voi olla todella  vaarallista. Margsilta löytyy myös kymmeniä viinitarhoja ja farmeja, joten ainakin tammikuusta eteenpäin täällä on varmasti töitä. Viihdyn täällä varmasti, olenhan pikkukaupungin tyttö ja pienet piirit on aina ne parhaimmat piirit.. :)

Huomenna Ruthin mennessä töihin, minä katson lasten perään ja Walter ja Steve tekevät ulkohommia. Ruth ja Walter antavat minun asua heidän kanssaan niin pitkään kuin haluan, mutta sanoin heille että lähden viimeistään lokakuun lopussa. Täällä asuessa on hyvää aikaa etsiä töitä, hankkia TFN (verokortti, jonka he voivat lähettää tänne) ja muita oleellisia asioita. Joku, joka tietää, on koko ajan auttamassa. Eikä rahaa tosiaan kulu mihinkään.

Vasta viikko reissussa, mutta tuntuu paljon pidemmältä. Fiilis on kotoisa ja todella hyvä.

Cheers!
Siiri  - ei vieläkään yhtään ruskettunut..

2 kommenttia:

  1. 15 dollaria ei kyllä minusta oo liian paha hinta säkillisestä goonia, se on sentään 38 standard drinkiä :---D ehkä pitää vaan löytää oikeat baaritkin, sydneyssä esimeriks on parikin paikkaa josta oluet, vodkat ja viinit irtoo 3-3,50 dollarilla :--)

    Liityin tosiaan seuraamaan, kiva saada vinkkejä omaan ensivuotiseen l'nsirannikkosuunnistukseen!

    VastaaPoista
  2. Hah, ei ole mutta hintakuilu HYVÄÄN viiniin on aika suuri. Kunnon viinistä saa sitten pulittaa jo reilusti enemmän. Pitää katsoa jos Sydneyhin asti pääsen, niin nautin sit puoli-ilmasista drinkeistä. Täällä ei sellasia tunneta. Happy Hour Perthissä tarkoitti sitä, että saat 12AUD hinnalla valita yhden drinkin listasta.. Tervetuloa länsirannikolle, heitetään vitoset mun matkalla itärannikolle.

    VastaaPoista