torstai 20. syyskuuta 2012

Cottesloe beach

Lento Helsingistä Perthiin oli pitkä. Todella pitkä. Ajattelin helpottavani jet lagia valvomalla sunnuntain ja maanantain välisen yön koska lentoni lähti maanantaiaamuna. No se onnistui hyvin, mutta Kuala Lumpuriin saavuttuani (16h lentoa jo takana) huomasin ettei ihmisen sisäistä kelloa noin vain kuseteta. Siitä 6h vielä Perthiin ja sekoaminen on lähellä. Muutamaa torkkumista lukuunottamatta, en nukkunut siis lauantain jälkeen kuin vasta tiistai-iltana. Niin pitkän valvomisen jälkeen ihminen tulee siihen tilaan jossa ei ole enää varma onko hereillä vai unessa. No, onneksi paikalliset ovat ystävällisiä ja pitävät huolta, ainakin paikalliset bussinkuljettajat. Astuttuani bussiin Perthin keskustassa kuljettaja kysyi olenko juuri saapunut maahan ja minne olen menossa, kerroin että tavoitteena olisi päätyä cottesloe beachille hostelliin. No, bussin rauhoittava hyrinä sai minut nukahtamaan jo ensimmäisessä risteyksessä, jonka jälkeen heräsin unestani aina pään kolahtaessa bussin ikkunaan. Jossain vaiheessa kuski pysäytti bussin ja huusi minulle, että pysynkö hereillä. Vastasin, etten ollut varma. Hostellini oli luultavasti mennyt jo ohi, ja bussikuski sanoi ettei uskalla jättää minua yksin näin väsyneenä. Mitäs muutakaan kuin bussi seuraavassa risteyksessä ympäri ja Siiri saatetaan hostellin etuovelle asti. Uskomatonta. Hostellin aulassa notkui pari poikaa jotka kantoivat rinkkani yläkertaan huoneeseen, jossa tytöt olivat vastassa viinien ja iltapalan kanssa. Pysyin hereillä vielä parituntia jonka jälkeen nukahdin 13h unille.

Eilen (keskiviikkona) heräiltyäni puolen päivän jälkeen, lähdin keskustaan hoitamaan pankkiasiat kuntoon ja hoitamaan itselleni aussinumeron. Kaikesta ohjeistuksesta mitä netistä saa ja muusta hätäilystä huolimatta, pankkitilin avaaminen oli lapsellisen helppoa. Kävelin commonwealthin ovista sisään, ojensin passini ja 5min kuluttua minulla oli pankkitili. Kortin pitäisi saapua viikon päästä. Seuraavaksi hommasin Telstralta itselleni prepaid liittymän koska useat olivat sanoneet muiden halvempien liittymien lakkaavan toimimasta heti kun lähestyt outbackia. No, illalla pihalla porukka kertoi, että vodaphonella samaan hintaan kuuluu unlimited-facebook sekä rajoittamaton määrä tekstiviestejä mihin tahansa päin maailmaa. Kuukauden päästä taitaa tulla liittymän vaihdos vodaphonelle. Huoh.

Illalla saimme syödä hyvin, hostellilla oli barbecue-wednesday. Makkaroita, leipää, salaattia ja jopa SOIJAMAKKARAA. Huikeeta! olin järkyttynyt mutta onnellinen. Ja myöskin ainoa joka sitä pakettia kovaa tahtia tyhjensi. Istuttiin pihalla koko ilta, juoden viiniä ja suunnitellen omia reissujamme. Tapasin myös suomalaisen Sampsan, slovakialaisen pojan avustuksella. Sampsakin oli saapunut tänne vasta pari viikkoa sitten, yhdessä ihmettelimme sitä miten joku muukin suomalainen on eksynyt Perthiin.

Tänään, torstaina mentiin brittiliäisen Uschin kanssa Perthiin Kings Parkiin. Uskomaton paikka. Vain parin korttelin päässä keskustasta, johon kulkee myös ilmainen bussi, josta näkee koko Perthin. Istuttiin siellä koko päivä juomassa kahvia ja syömässä lounasta, ja pakoilemassa japanilaisturisteja, jotka piirittivät meitä koko päivän ajan.

Perth




palm trees!


Kävin myös aamulla juoksemassa, silloin vasta tajusin, että olen tosiaan Australiassa. Kerkesin juosta noin. 15min kunnes alkoi sataa, ja vettä tuli todella rankasti. Kastuin 10sekunnissa ihan läpimäräksi. Eikun takaisin hostellille suihkuun vain tajutakseni, että vesisade loppui ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Yritän illalla vielä uudestaan.

Maanantaina suuntaan Margaret Riverille maistelemaan viinejä, Perthiin tulen takaisin vain jos töitä ei löydy Margaret Riveriltä. Muuten suunnitelmat edelleen auki.

Tässä tähänastiset menot.

Siiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti